Gatekunst17 er i gang i Kristiansand

Mens Stavanger har nuart, har Kristiansand Gatekunst. Årets utgave er godt i gang. Martin Whatsons salgsutsilling i galleri Bi-Z er allerede over. 200 i kø første dagen. Bare noen få verk igjen i galleriet. Interesen for Whatson er stadig økende. Eier av galleriet forteller om kjøper fra USA som sikret seg fire av verkene. De fikk tilsendt video i forkant og ringte inn bestilling da butikken åpnet.

Gatekunst fikk enorm respkns på behovet for tilgjengelige vegger. Gatekunst er i ferd med å bli allemannseie. Undergrunnskunsten er blitt populær kunst. Årets utave av gatekunst knyttes opp til både atelier og museum, næringsliv og privar personer. Det er blitt gjevt å ha gatekunst på husveggen. Det kan samtidig bli en identitetsutfordring for kunstformen som med årene har gått fra radikal samfunnskommentar til søte bjørner og fine farger, for å sitere en gatekunst kjenner i Oslo. Talende at kommunen står sentralt i tilrettelegging av det som for få år siden ble kalt pøbelskriblerier.

Her er noen bilder fra en av lokasjonene i årets utgave. Kart over alle stedene finner du her!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s